De eerste sneeuwvlokken van dit jaar vallen uit de lucht, precies op het moment dat we wegrennen vanaf de binnenplaats van het Conservatorium Hotel. Met een groep van meer dan honderd runners rennen we de stad in. Omgeven door het drukke verkeer, dronken mensen op het Leidseplein en een ijsbaan op het Museumplein, is het voor ons even stil in Amsterdam.

Stadswild in stilte…

Het begon drieënhalf jaar geleden. Het idee ontstond om laat op een vrijdag- of zaterdagavond, dwars door de stad te rennen met tussendoor krachtoefeningen. Een echte Stadswild-workout dus. Maar dan op een  ongebruikelijke tijdstip en nog een bijzondere aspect. Stilte. De Stadswild Silent Night Run. De allereerste editie van onze silent run vond plaats op een koude vrijdagavond in november. Verzamelen op de Dam en precies op het moment dat de wijzers van de klok van het Koninklijk Paleis elf uur aanwijzen, rennen we weg. Vanaf die allereerste keer, wisten we- dit is een diamantje. Nu nog klein, maar oogverblindend schitterend en knetterhard.

Rookie vs Premium

Sinds we de Stadswild Silent Night Run samen met het Conservatorium Hotel organiseren, is het event uitgegroeid tot een indrukwekkende run. Afgelopen zomer renden zo’n 120-130 mensen mee en sloten we de run af met yoga en een privé-concert in Het Concertgebouw. Deze ‘premium edition’ van de stilterun vindt op 13 augustus a.s. opnieuw plaats. Om jullie alvast een voorproefje daarvan te geven, was er afgelopen zaterdag de zogenaamde ‘rookie edition’ van de Silent Night Run. Een soort versimpelde versie van de silent run van afgelopen zomer, zo hadden we het bedacht. Maar zoals afgelopen zaterdag dan weer blijkt- een diamantje, groot of klein, simpel of complex- het blijft schitteren.

Intuïtie en aria’s

Contact maken met jezelf, onze prachtige stad Amsterdam en je onderdeel voelen van de groep blijkt iedere keer weer zoveel intenser dankzij de stilte. Zodra we stoppen met praten, ontstaat er ruimte voor intuïtie, vertrouwen op je gevoel en verbinding. Al die dingen die een wezenlijk deel zijn van onze menselijke natuur, maar we kwijtraken door de hectiek van het dagelijks leven in de stad. De eerste sneeuwvlokken van het jaar die naar beneden dwarrelen precies op het moment dat we wegrennen. Een verlaten PC Hooftstraat, squat jumps op een druk Leidseplein, dronken mensen die ons toejuichen of voor gek verklaren, burpees op het Amstelveld en sopraan Zinzi Frohwein die onder het Rijksmuseum een aria voor ons zingt met zo’n overweldigend mooie stem dat we ook van binnen even helemaal stil worden. De lichtjes en de schaatsbaan op het Museumplein, een mini-yoga sessie met aromatherapie onder het Stedelijk Museum en dan eindigen we weer zoals we zijn begonnen met Stil In Mij. Vormden we aan het begin van de run samen met elkaar een van de mooiste teksten ooit in de Nederlandstalige muziek, nu zingt Jacquill Glen Basdew in de alleen met kaarsen verlichte Symphony Room van het Conservatorium Hotel een ingetogen akoestische versie van het nummer van Van Dik Hout.

Momenten die je bijblijven

We mogen weer praten. Met theecocktails uit Londen, massages en healthy snacks is de Stadswild Silent Night Run ten einde. Maar eigenlijk ook niet. Want dit is onze persoonlijke missie met Stadswild: momenten creëren die je bijblijven, iets met je doen en je meeneemt om later nog eens aan terug te denken.

Tot snel, tot Stadswild,

Juri & Angélique

PS het vervolg op deze rookie edition is de Stadswild Silent Night Run – premium edition op 13 augustus a.s. Dit zal wederom een samenwerking zijn met het Conservatorium Hotel met aansluitend een yoga experience in Het Concertgebouw. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

PPS Kan je niet zo lang wachten en wil je regelmatig een zo’n mooi Stadswild event beleven? Meld je dan aan voor de Stadswild Secret Yoga Club! Inspirerende, funky & sexy yoga events op geheime locaties…

Wij bedanken alle Silent Runners, het Conservatorium Hotel, trainers en wellness therapists van Akasha Spa en Stadswild-trainers Nakko, Jermain, Carmen, Wilma & Fodé en onze vrienden van adidas. 

Photo credits: Pim Rinkes