“Kus even je knie. Want wie kust er anders je knie?” zegt onze yoga teacher Afke Reijenga op deze vroege zondagmorgen. Zeventig yogi’s omarmen hun linkerknie, drukken er een kus op en kijken dan weer op naar de wereldberoemde Karel Appel-wand. Want ja. We zijn écht wakker. En ja, we zijn écht in het Stedelijk Museum.

Een grote groep yogi’s verzamelen zich rond half negen voor de ingang van het Stedelijk Museum. Op uitnodiging van het museum mag Stadswild voor openingstijd een yoga event hosten in de Karel Appel-zaal. En dat is niet alleen op professioneel, maar ook op persoonlijk gebied een wauw-moment.

De blauwe deur, die hoort erbij

Binnen een halfuur waren de tickets uitverkocht. Razendsnel werd besloten nog extra tickets vrij te maken en dus zijn we nu hier met bijna zeventig yogi’s. Op de mat en voor Appels muurschildering van drie dansende figuren- een vogel, een mens en een bloem. En die blauwe deur, die hoort ook bij het geheel.

Stadswild yoga stedelijk museum

Stadswild yoga stedelijk museum

Hagel op je hoofd

Onder leiding van Afke, maken de yogi’s hun lijf wakker. Om te beginnen met een oefening in verbonden ademhalen. “Het geeft je een beetje een tingly feeling,” belooft Afke. Daarna even kloppen op je eigen schouders, benen, borst en hoofd. Afke: “Een beetje zachtjes. Of wat harder, net als hagel op je hoofd”. Armen, schouders, rug- alles wordt losgeklopt en -gedraaid voordat de sequence van start gaat. De eerste zweetdruppeltjes op vallen op de mat als Afke iedereen uitnodigt voor de favoriete yogapose van Stadswild: Wild Thing, oftwel Camatkarasana. De Wild Thing is een krachtige hartopener. Zodra je in de pose komt, voel je direct het effect van deze pose. Een feel good sensatie van top tot teen.

Stadswild Stedelijk Museum

Savana met Lou Reed

En een feel good-les is wat het was. De iconische locatie, het gevoel dat wij daar als groep mogen zijn voordat het museum officieel open gaat,  het uitwisselen van goede intenties met een bekende of misschien wildvreemde, Afke die iedereen aan het lachen maakt tijdens de yoga en savasana met Lou Reed’s Perfect Day.

Dank Stedelijk Museum, Afke Reijenga, Brandstof, Primal Pantry en voor iedereen die er vanochtend bij was, onthou wat Afke ons heeft meegegeven- inkijken, afkijken en af en toe je eigen ramen wassen 😉

Dank dat jullie erbij waren!

Namasté,

Juri & Angélique

PS Wil je er de volgende keer bij zijn? Schrijf je dan nu in : www.secretyogaclub.nl 

Stadswild yoga stedelijk museum