Gevonden! Gelukkig. Want zal je net zien, op de dag dat wij yoga doen, zijn de marshmellows overal uitverkocht. Maar Juri heeft ze ergens weten te vinden, de échte Amerikaanse marshmellows die je boven het vuur kan houden. Warme chocomel, glühwein, Innocent-smoothies met een mutsje op, een DJ-set voor Jermain, een podium voor Anna én die marshmellows dus. Alles is geregeld, de mail naar de Secret Yogi’s kan eruit om de geheime locatie van vanavond te onthullen.

Op bezoek bij Barts & Buddha

We gaan op bezoek bij selfmade man Bart Koene van de bekende winteraccessoires Barts, die een adembenemend mooi bedrijfspand heeft in een heel bijzonder stukje Amsterdam. Een gebied wat lang vergeten was en nu volop in ontwikkeling is, waar oud en nieuw samenkomen en wat lang vergeten is opnieuw wordt ontdekt. De Stadswild Secret Yoga Club van vanavond is in de Amsterdamse Houthavens bij het hoofdkantoor van Barts. Een Buddha-beeld bij de entree, hout, steen, oneindig veel glas waardoor je je direct verbonden voelt met buiten, een haardvuur en natuurlijk mutsen overal waar je maar kijkt.

Samen zijn we de Secret Yoga Club

Om 19.30u gaat de deur open en stromen de Secret Yogi’s binnen om na veel (heel veel!) oh’s en ah’s hun mat klaar te leggen in de ruimte waar Bart even daarvoor nog met z’n longboard aan het spelen was. Als Anna ons vraagt op de mat te komen liggen, staren we naar het glazen plafond en zien we in de weerspiegeling onszelf. Een grote groep Secret Yogi’s die op een dinsdagavond op een geheime locatie samenkomen voor een yoga experience. Het is alweer de derde editie van de Stadswild Secret Yoga Club. Ik denk even terug aan de eerste editie, in Panama. ‘Sexy & Funky’ wat het thema. Na de yoga op de dansvloer dronken we whisky en wodka aan de bar. De tweede editie met als thema ‘School Of Soul’ in de prachtig aula van het Amsterdamse Lyceum met zo’n indrukwekkende geschiedenis dat ik spontaan weer kippenvel krijg als ik eraan terugdenk. En dan zijn we nu weer bij een bijzonder bedrijf als Barts. Ooit begon Bart met het zelf maken van beach shorts, omdat hij tijd overhad. En kijk waar het hem gebracht heeft. Vanavond zit hij op de eerste rij, vlak voor Anna. Hij flowt mee met Anna’s atlethische yoga practice. Die begon rustig, maar gaandeweg leidt ze ons door een behoorlijk aantal chaturanga dandasana’s en mijn favoriete asana- the wild thing. Deze yogapose valt binnen de yogaleer in de categorie ‘hartopeners’ en geeft een enorm gevoel van vrijheid, lichtheid en soms zelfs een gevoel van extase.  

Met muts op rondom het vuur: de Marshmellow Warriors

Na de yoga staan de glühwein, warme chocomel en marshmellows klaar op de bar en mogen alle Secret Yogi’s een muts van Barts uitzoeken. Juri en ik dachten eigenlijk dat er misschien twee of drie Secret Yogi’s een stokje met een marshmellow boven het vuur zouden houden. Maar hoe mooi om te zien dat alle yogi’s mét een warme muts op hun hoofd en die marshmellow op een stokje samen naast elkaar rondom het haardvuur zitten. Als échte Marshmellow Warriors.

Wij kijken terug op een prachtige, hartverwarmende avond.

Dank Anna, Jermain, iedereen van Barts, Innocent Drinks en natuurlijk jullie- de Secret Yogi’s!

Namasté,

Juri & Angélique

PS Wil je er de volgende keer ook bij zijn? Schrijf je hier in als Secret Yogi en wij nodigen je uit voor het volgende event!

PPS Hebben, dat fijne I’M A SECRET YOGI – shirt? Kies hier je maat & kleur.