Afgelopen woensdag werden de Wilde Winterspelen van het Conservatorium Hotel ingeluid met de Stadswild Silent Night Run. Walking lunges door de PC Hooftstraat, een privéconcert onder het Rijksmuseum, sprinten over het Museumplein en yoga in Het Concertgebouw. We waren stil en werden van binnen stil.

Love, hope, joy & peace

Het was alweer lang geleden dat we met Stadswild onze Silent Night Run organiseerden. Eigenlijk waren Juri en ik aan het wachten op het juiste moment. Toen we een paar weken geleden door het Conservatorium Hotel en PR-Bureau Ganbaroo gevraagd werden om invulling te geven aan de Wilde Winterspelen van Akasha Gym & Spa en Het Concertgebouw liet weten een zaal beschikbaar te stellen, wisten we- dit is het moment. In de afgelopen dagen waren we vooral druk met yogamatten regelen (dank lululemon!) en alle voorbereidingen. En toen stonden gisteren de dertig deelnemers onder de indrukwekkende kerstboom van het Conservatorium Hotel, mét een muts van Under Armour en geen idee wat ze te wachten stond. Met een knipoog van de portier en een kerstbal in een hand, renden we richting de PC Hoofstraat in de spirit van kerst en begon onze silent run.

Fietsers, walking lunges & opera

Het eerste hoogtepunt van de avond vond plaats onder het Rijksmuseum. Een toevallig koor ontving een kerstbal met wens van twee van onze nog nietsvermoedende runners. Na een paar oefeningen voor de bovenbenen, werd de hele groep opgesteld in een rij om een paar keer diep adem te halen. Op dat moment stapte ogenschijnlijk uit het niets zanger Roy Angelo naar voren. Gekleed in smoking en met een roos in een knoopsgat zong hij voor ons ‘Oh Come All Ye Faithful’. De beroemde akoestiek van de onderdoorgang van het Rijksmuseum, fietsers die Roy van links en rechts passeerden en natuurlijk Roy zelf, maakten het een magisch moment. Voor wie er bij was en zich afvraagt wie Roy is: hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam toen deze nog in het gebouw gevestigd was waar nu het Conservatorium Hotel zit, reisde daarna de hele wereld over, zong gedurende zijn carrière voor o.a. Bill Clinton en stond op het podium van het Prinsengrachtconcert. Met een luchtkus van Roy, renden we verder. Op naar het Museumplein.

stadswild nacht run

Merry X-mas & a happy 10 burpees

Op het Museumplein was het tijd om even flink te zweten met sprintjes, gezamenlijke jumping squats, elkaar voortduwen over het basketbalveld, kerstkaartjes uitdelen met een fijne zweetopdracht, rennen om het Stedelijk Museum, springen, kruipen, op adem komen onder de vele kerstlichtjes van het plein en je even stil staan bij hoe mooi, hoe ontzettend mooi Amsterdam is. Na een laatste plank namen we afscheid van het Museumplein en renden we richting Het Concertgebouw, waar een suppoost ons richting de Koorzaal loodste. En daar, onder de kroonluchters, lagen de yogamatten voor ons klaar en wachtte de internationale yoga teacher Anat Geiger. ons op.

Wild Thing in Het Concertgebouw

Van Drinking bird naar Horse en van een Side Plank in de Wild Thing. Ik was blij verrast dat Anat deze houding, die in Sanskriet ‘Camatkarasana’ heet, in haar sequence voor gisteravond had verwerkt. De Wild Thing, zoals Amerikanen de yogapose noemen, valt binnen de yogaleer in de categorie ‘hartopeners’ en geeft een enorm gevoel van vrijheid, lichtheid en soms zelfs een gevoel van extase. Geen makkelijke pose als je ‘m voor het eerst doet (Anat: “And you guys thought that running would be the hard part”), maar je voelt wel direct dat er ergens in je een shift plaats vindt. In de meditatie die volgde was er speciale aandacht voor deze periode van het jaar, naar binnen keren en herinnerde Anat ons eraan dat alles wat je buiten jezelf zoekt aan erkenning, respect, waardering en kindness, al in jezelf zit. En met een Namasté werd de stilte verbroken.

Angélique

PS De Stadswild Silent Night Run werd twee jaar geleden in het leven geroepen door Stadswild. In de stad is er nauwelijks stilte en zijn we zelf ook amper stil. Tijdens onze silent run ervaren deelnemers hoe het contact met de groep, de omgeving en jezelf verandert als je gewoon even stil bent.

De Stadswild Silent Night Run kreeg media-aandacht van o.a. Flow Magazine, Noordhollands dagblad, Vogue, Runner’s World en Sp!ts.

De Silent Night Run was de eerste in de reeks van de Wilde Winterspelen van het Conservatorium Hotel. Meer informatie over het programma en hoe je er de volgende keer bij kan zijn, vind je hier

fotografie: Pim Rinkes

stadswild stilte run

 

 

Stadswild stilte run

Stadswild

stadswild nacht runStadswild concertgebouw

stadswild nacht run