Een keuken vol yogi’s, een harmonium, een DJ en food rebels vanuit de hele wereld. De vierde editie van de Stadswild Secret Yoga Club ging vooral over verbinding. Met de flow, met liefdevol klaargemaakt eten en met elkaar. En daar mocht best bij gechant worden. 

“Maar mag m’n harmonium mee of is dat too much?” Al weken geleden vroeg ik Moena de Jong of ze onze suprise yoga teacher wilde zijn voor de vierde editie van de Secret Yoga Club. Moena en ik gaan way back. Maar dan ook écht way back. Toen we nog als twee gym bunny’s door heel Amsterdam les gaven bij verschillende gyms en zij een van mijn favoriete collega’s was. En dan opeens zijn we pakweg zestien jaar verder, kruisen onze paden zich weer, ren ik met Stadswild door de stad en speelt Moena op een harmonium. En ja, daar chant ze dan ook bij. Is het too much voor de Secret Yoga Club? Welnee. Ik vind van niet. Want als er iets is dat Juri en ik willen met onze Secret Yoga Club, dan is het mensen bij elkaar brengen met een open mind. Met een gezonde nieuwsgierigheid naar wat het leven nog meer te bieden heeft. Dus Moena kwam, mét harmonium, naar Kitchen Republic waar een next generation foodies vanuit de hele wereld bezig is met vorm te geven aan hun kijk op eten. Lokaal, eerlijk, duurzaam en met respect voor voorgaande generaties.

De vierde editie van de Secret Yoga Club werd mooi. Oh, zo mooi. Ondanks dat er vijf minuten voor aanvang een lichte paniek uitbrak in de keuken.

 

De zon schijnt en de Secret Yogi’s wachten voor de deur van Kitchen Republic met een cold pressed juice van Brandstof totdat om precies vijf uur de deur open gaat. Lekker relaxed. Maar aan de andere kant van de deur is er stress. Niet bij de foodies. Die hebben alles onder controle en de hele keuken ruikt geweldig lekker. Maar wáár is onze DJ Jermain? Over vijf minuten gaan de deuren open en de sound check moet nog gedaan worden. Vier minuten voor aanvang komt Jermain binnen. Een fotoshoot die uitliep…En hoe die het doet- geen idee, maar exact om vijf uur is het geluid perfect, is Jermain omgekleed en kunnen de deuren open.

Matten worden uitgerold en op z’n Amerikaans dicht bij elkaar gelegd, want opnieuw is de Secret Yoga Club helemaal uitverkocht…

“Shantiiiiiii, shantiiiiiii…”  zingt Moena en ik zie dat het voor sommige mensen even wennen is. Maar het is mooi zoals Moena uitdrukking geeft aan haar dankbaarheid om hier te zijn, om zich te laten verrassen door Jermains beats en om straks samen te eten met wat de foodies met zoveel passie hebben gemaakt. Ze neemt de grote groep Secret Yogi’s mee in een vloeiende flow waarin ontspannende en uitdagende poses elkaar opvolgen en een natuurlijk geheel vormen. Daarin schuilt de ware skills van een teacher- kun je een grote groep van beginnende tot vergevorderde yogi’s meenemen, inspireren en uitdagen? We flowen, bijna anderhalf uur lang.

En opeens nodigt Jermain zomaar Justin Bieber uit. Bij de hip openers nog wel. What do you mean?

Stadswild Secret Yoga Kitchen

En precies dat is het leukste, het aller-, allerleukste van de Secret Yoga Club. Dat dit kán. Dat Jermain geen oordeel heeft over Moena’s chanten bij een harmonium en dat er bij Justin Bieber een vonkje overslaat bij Moena. Dat de Secret Yogi’s de beleving aangaan en dat dat dan allemaal weer kan in een keuken. Of, zoals eerdere edities van de Secret Yoga Club, in nachtclub Panama, bij het Amsterdam Lyceum of bij het hoofdkantoor van Bart’s in de Houthavens.

En terwijl we flowen, wordt in de keuken alles klaargemaakt voor de Secret Yogi’s door foodies uit Europa, Australië, Azië en de US.

Stadswild Secret Yoga Kitchen

Stadswild Secret Yoga Kitchen

Niet meteen labelen, niet meteen oordelen en meer accepteren wat is om van daaruit de verbinding te vinden. Een open mind is het minste wat je nodig hebt als je je inschrijft als Secret Yogi.

Je weet pas op het allerlaatste moment waar de Secret Yoga Club plaats vindt en je hebt geen idéé wie de teacher is. Juri en ik zijn ons er heel goed van bewust dat daar een enorm vertrouwen uit spreekt en het is aan ons om van de Secret Yoga Club iedere keer weer bijzondere experience te maken. Minstens net zoveel vertrouwen in het concept hadden ook de food rebels Edwin Sander Food Creativ, De Vrouw Met De Baard, Ferment., Let’s Salsa, G For Granola en Brandstof. En wauw…wat zetten ze samen een mooie food beleving neer. Koken met respect voor de natuur, voorgaande generaties, lokale ingrediënten en een sterke, eigen signatuur. Op onze Facebook-pagina vind je video’s van de foodies en hun verhaal.

Ik sluit deze post af met een reeks inspirerende food foto’s. De volgende Secret Yoga Club staat al in de planning. Wil je ook een Secret Yogi worden? Geef je dan hier op: