WAAROM PERSONAL TRAINING BELANGRIJK IS, OOK VOOR JOU

WAAROM PERSONAL TRAINING BELANGRIJK IS, OOK VOOR JOU

Focus, focus, focus. Op jou en je lijf. Personal training is misschien wel de beste investering in jezelf en wel hierom:

Onderhoud je gezondheid – met een personal trainer

We zijn in dit koude kikkerlandje steeds meer sport minded aan het worden. Trainen wordt onderdeel van ons dagelijkse leven. We zien het als onderhoud van onze lichaam en geest. Een hele fijne ontwikkeling die aangeeft dat we bereid zijn de verantwoordelijkheid te dragen over onze eigen gezondheid. En dat werd tijd. Een gezond lijf heb je – als je het mij vraagt – grotendeels zelf in de hand. Maar hoe goed ben je in staat om naar je eigen lijf te blijven luisteren als je zo gemotiveerd bent? En hoeveel kan het bijdragen om een personal trainer in te schakelen die met jou de oefeningen doorneemt? Begeleid trainen is belangrijk! En wel hierom.

Een typisch gevalletje OEPS…

Toen er vorig jaar april bij mij een liesbreuk werd geconstateerd kreeg ik weer even een realisatie momentje van hoe kwetsbaar ons lichaam eigenlijk is. Ik had net 2 jaar training voor de marathon achter de rug en ik was inmiddels een jaar bezig met krachttraining. Hoe lang de breuk er al zat weet niemand. Maar de combinatie veel rennen en (te) zware krachttraining, zonder begeleiding, zou zo maar eens de oorzaak kunnen zijn. Ik werd even keihard terug gefloten.

Motivatie is goed, streven naar perfectie is je valkuil

Na mijn operatie mocht ik vrij snel weer beginnen met trainen. Stil zitten is zelden de remedie en juist je lichaam in beweging houden zorgt voor goed en snel herstel. Toch ging het mis. Een lichaam krijgt door een operatie eigenlijk te maken met een abrupte verandering. Het kan zijn dat je spieren en pezen zich al een tijdje hebben aangepast aan je blessure. Het lichaam is slim en zoekt altijd naar een overlevingstand. Het is dus van belang dat je rustig je lichaam weer traint en laat wennen aan ‘de nieuwe situatie’. En daarbij mag je zeker hulp inschakelen van een expert, graag zelfs!

En zo geschiedde.. Ik schakelde Juri Klaric in – mede-oprichter Stadswild – en elke week kreeg ik buitentraining in Westerpark. En het resultaat is verbluffend!

Naast begeleid trainen is voeding ook een belangrijk onderdeel van herstel. Ik raad je aan voldoende eiwitten te nuttigen voor het herstel van spieren. Naast voeding kan het extra bijslikken van magnesium heel veel goed doen voor optimale spierontspanning en herstel. bestel hier MAG365. 

Stadswild begeleid trainen met magnesium

MAG365 – magnesium supplementen €14,95

Geduld is een schone zaak

We kennen de uitdrukking als geen ander. Ik hoor ‘t mijn vader nog zeggen als ik weer eens stond te schreeuwen in de huiskamer en ik wilde dat er NU iets ging gebeuren; Geduld is een schone zaak, Noes.

Wil je daadwerkelijk iets veranderen? Fundamenteel werken aan een sterke basis? Juist ja, dan is geduld hebben het enige wat werkt. Voor je gevoel begin je weer even onderaan die ladder, maar juist het klimmen is waar je van moet genieten. De weg naar een betere jij is werken aan jezelf, je lichaam en je geest en er is niks leukers dan dat! Vind het jezelf waard om daar experts van buitenaf bij te betrekken. Ik probeerde niet teveel te verwachten van mijn trainingen. Ik wist dat de stapjes klein zouden zijn. Dus accepteren dat je begint bij het begin. Dat betekent dus trainen zonder gewicht en op 80% van je kunnen. Juri had duidelijk minder haast dan ik en dat was maar goed ook.

Nog nooit zo sterk en fit

Daar stond ik dan een half jaar na mijn operatie, net een Olympische triatlon gedaan, maar 3-0 achter als het aankwam op mobiliteit en kracht. En dat voelde ik, zowel mentaal als fysiek. Ok, ik had duidelijk hulp nodig. Ik-kan-het-allemaal-zelf-wel-houding heeft me op een punt gebracht dat ik helemaal niet zo veel meer zelf kon. Het werd tijd om die eigenwijsheid over boord te gooien en begeleid te gaan trainen. Dat heb ik gedaan met Stadswild-founder en personal trainer Juri.

Mijn houding is compleet veranderd

Ik ben nu tien weken verder. Ik heb met Juri oefeningen gedaan waarvan ik dacht dat ik er niet veel sterker van zou worden, maar het tegendeel is waar!

Tien weken getraind met oefeningen waarvan ik dacht dat ik er niet veel sterker van zou worden, maar het tegendeel is waar. Juri maakt veel gebruik van het elastiek. De beweging heen is net zo belangrijk als de beweging terug. Ik heb veel gewerkt aan mijn schouders en schouderbladen en de kracht in mijn bovenrug. Daarbij heb ik mijn core versterkt. Door mijn operatie had ik nauwelijks gevoel meer in het aanspannen van die spiergroep. Ik ben nu weer heel bewust van deze spanning en ik had nooit verwacht deze terug te krijgen.

Stapje voor stapje en per spiergroep heeft Juri de trainingen opgebouwd en ik heb me nog nooit zo sterk gevoeld. Mijn houding is compleet veranderd. Dit heb ik tijdens de Stadswild trainingen verder kunnen verbeteren. Je traint met veel aandacht voor de oefening en je houding. Liever kwaliteit dan kwantiteit. Ik sta nu rechtop, de schouders omhoog en de borsten vooruit. Hier wordt je ook consequent op gestuurd. Mijn rug staat mooi recht en ik voelde me per week ook fysiek sterker worden. Niet alleen mijn huidige blessure is zo goed als over. Ook oude klachten – mijn knie, nek en schouders – verdwenen als sneeuw voor de zon. Ja, dit was zo klaar als een klontje; begeleid trainen is de sleutel naar succes.

stadswild personal training

Me back on top again!

Stadswild trainen is begeleid trainen

Wil je meer begeleiding tijdens het trainen en ook de energie van een groep ervaren? Kom dan een keer mee trainen met Stadswild. De groepen worden bewust klein gehouden om meer persoonlijke begeleiding te kunnen garanderen. Oprichters Juri & Angelique zijn trainers met oog voor detail. “De juiste techniek is belangrijker dan de aantallen”. Probeer de Try Out Pass – 5 rittenkaart – en ervaar begeleid trainen in groepsverband.

Stadswild begeleid trainen in de buitenlucht

Stadswild-founder Angélique zorgt voor de juiste begeleiding

Het lijkt me leuk je binnenkort te zien op een van de trainingen!

xx Noeska

PS Voor personal training kun je Juri benaderen via: info@stadswild.nl

By |2016-11-20T18:21:03+02:00oktober 23, 2015|0 Comments

Leave A Comment

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close