Met de alweer achtste editie van de Stadswild Secret Yoga Club kijken we alvast vooruit op de komende feestdagen. Yoga op Massive Attack, een secret teacher in hysterische yogapants, vegan food en een vroege kerstmarkt.

Op de eerste echt koude avond van het jaar wachten voor de deur van de Intratuin Amsterdam bijna zestig Secret Yogi’s en twee verdwaalde toeristen totdat precies om zes uur de deuren opengaan. En als de deuren dan opengaan, staat iedereen direct in de geur van dennennaalden. Want precies dit weekend zijn er honderden kerstbomen geleverd en is de kerstmarkt van de Intratuin helemaal klaar voor de komende feestdagen. DJ Jermain staat op de plek van de klantenservice, de matjes worden uitgerold achter de rij kassa’s en de secret yoga teacher voor vanavond staat klaar…

“Wie is het? Wie is het???” is de vraag die ik het meest hoor bij het verwelkomen van alle deelnemers

Hysterische yoga pants

Wie de Stadswild Secret Yoga Club een beetje volgt, weet dat we altijd kiezen voor senior yoga teachers die internationaal werkzaam zijn. Yoga teachers met een bekende naam of juist een hidden gem. Uiteindelijk gaat het bij yoga om de kwaliteit en integriteit waarmee je de practice en filosofie doorgeeft. Niet om hoeveel volgers je hebt op Instagram. Mark Dowe is in een bepaalde kring een bekende naam, maar voor iedereen vanavond een hidden gem in hysterische yoga pants. Een uitgesproken persoonlijkheid die een confrontatie niet uit de weg gaat. “Don’t think you’re any less than that super bendy flexible person on Instagram doing an impossible yogapose while drinking a superhealthy juice on that picture perfect beach on Bali. Do NOT fall into that trap!” En nee, we mogen onszelf ook niet forceren om net zover in een yogapose te komen als de persoon naast ons. “As long as you don’t live in that persons house or have him or her paying your taxes, you don’t have to do this persons practice. Focus on YOUR practice.” Want yoga doen we voor onszelf. Om even met onszelf in contact te komen en te checken of alles wat we doen, zeggen, denken nog overeenkomt met wie we diep van binnen zijn.

Wij zijn allemaal kerstbomen

Mark vergelijkt ons met kerstbomen. We kunnen alles wat we op onze weg tegenkomen bij ons dragen net zoals we een kerstboom volhangen met versieringen. Maar uiteindelijk zijn wij die versieringen niet. Yoga kan je helpen jezelf te ontdoen van wat niet bij jou hoort en terug te gaan naar de basis. “Just like that Christmas tree you are already beautiful in your own right.” Wijze woorden in Engels én Sanskrit worden in een razendsnel tempo afgewisseld met humor, onverwachte stembuigingen en een flow die fantastisch goed in elkaar zit. Voor ons is Mark een perfecte match met ons concept. Voor de Secret Yoga Club willen wij geen zelfverklaarde goeroes die in abstracte termen praten, maar teachers die zelf al het een en ander hebben doorleefd, lesgeven vanuit een solide kennis van zowel het menselijk lichaam als de yogafilosofie, spreken vanuit hun hart en niemand buitensluiten. Want yoga is verbinding. Niet alleen tussen lichaam, geest en ziel, maar ook met elkaar en de wereld om ons heen.

Instagram Yogi

Het is bijna middernacht en ik zit allang thuis op de bank, terugkijkend op wat ons betreft een heel mooie editie van de Secret Yoga Club, als Jermain mij belt. Hij wil een filmpje van vanavond plaatsen op zijn Instagram-account en wil Mark taggen. “Hij was fantastisch!!!” zegt Jermain, “Na twee minuten wist ik het al: hij zet deze Secret Yoga Club precies neer zoals het moet zijn! Maar ik kan hem niet vinden op Instagram.” En dat klopt. Mark Dowe. Onthou die naam. Een hidden gem die niet een perfect yogaplaatje neerzet op Instagram, maar in real life het moment creëert.

x Angélique

PS wil je er de volgende keer bij zijn? Meld je hier aan en word ook een Secret Yogi!

Voor deze editie van de Stadswild Secret Yoga Club bedanken wij:  Intratuin Amsterdam , Reebok, Craft Drinks, D-Drinks , Rude Health en natuurlijk Edwin Sander Food Creativ voor een geweldige vegan meal en naughty chocolate balls.

Meer info over Mark Dowe: www.ganeshasdance.com