We spreken naar elkaar onze hartenwens uit, vragen met ruim zestig mensen tegelijkertijd het universum om vrede, liefde en geluk voor alle levende wezens op aarde, dansen samen en omhelzen elkaar met een grote glimlach. Anderhalf uur geleden kenden we elkaar niet. Anderhalf uur geleden drukte ik Afke nog op het hart ‘niet te zweverig, hè!’

Opnieuw weten we tot op het allerlaatste moment de locatie én de yoga teacher van de Stadswild Secret Yoga Club geheim te houden. En opnieuw is ons yoga event helemaal uitverkocht.

Mails, PM’s, telefoontjes ’s avonds laat met smeekbedes.

‘Maar ik ben heel klein en mijn matje ook, dat past toch nog wel..?’ Maar de zevende editie met als thema ‘Urban Nomads’ zit vol. En daar zijn we niet alleen heel blij mee, maar vooral ook heel dankbaar. Zonder te weten waar in Amsterdam en met welke yoga teacher hebben mensen hun vrijdagavond vrijgehouden voor de Secret Yoga Club. En rond 18u stroomt de geheime locatie vol met Secret Yogi’s uit heel Nederland…

zoku

Zoku Nomaden

Vanaf de straat ziet de Weesperstraat, nr 105 in Amsterdam er niet heel spectaculair uit. Je stapt een bescheiden lift in, drukt op het knopje van de zesde verdieping en als even later de liftdeur opengaat, waan je je opeens in een heel andere wereld. Een lange, glazen gang, een oase van groen, daktuinen en uitzicht over de hele stad. Dit is Zoku. Een plek waar je een paar dagen of paar maanden kunt blijven in een van hun fijne studio’s, kunt werken, eten, brainstormen, muziek kan maken en waar wij vanavond in de eventruimte met dakterras onze Secret Yogi’s verwelkomen. De DJ boot is inmiddels opgebouwd voor DJ Mel, medicine woman Anna Poch trommelt zachtjes op haar shamanic drums en onze secret yoga teacher staat in het midden van een cirkel yogamatten. Afke Reijenga. Stralend als altijd.

Secret Yoga Club

Maar dat was haar leven vóór yoga

Afke Reijenga. Wie een beetje thuis is in de house scene, kent Afke ongetwijfeld. Model, actrice, muze met een levensstijl waarmee ze een bepalende rol speelde in de internationale house scene en zelf spraakmakende concepten neerzette o.a. in Amsterdam en op Ibiza. Maar dat was voor yoga. Een periode die vastgelegd werd in de documentaire ‘De Virtuele Wereld Van Micha Klein’ en een aflevering van Vals Plat. Nu is Afke een bekende yogadocent in Amsterdam. Ze geeft les bij verschillende studio’s, workshops, retreats en doet geweldig mooi werk voor en met Alzheimer-patiënten. Daarbij is Afke een van de oprichters van Because We Carry, een organisatie die hulp verleent aan vluchtelingen die aankomen op Lesbos. Eten, droge kleding, tenten, maar ook een glimlach, respect en een beetje hoop wordt door het efficiënte systeem van Because We Carry direct ter plekke verleend door vrijwilligers. En voor vanavond is Afke onze yoga teacher. ‘Niet te zweverig, hè’ zeg ik tegen haar terwijl ze haar harmonium klaarzet. ‘Een klein beetje chanten mag toch wel?’ Ik denk aan de sportmensen die vanavond ook op onze deelnemerslijst staan en twijfel. Tegelijkertijd denk ik, dit is de Secret Yoga Club.

Iedere editie heeft een ander thema, iedere editie is totaal anders en of het je nou wel of niet aanspreekt, een ding is zeker- de Secret Yoga Club is een belevenis.

stadswild secret yoga club

stadswild secret yoga club

En een belevenis wordt het. Afke onderbreekt zomaar de yoga sequence om ons uit te nodigen kennis te maken met de persoon naast je. Om elkaar eens aan te kijken en je diepste hartenwens aan elkaar uit te spreken. En als we later in een cirkel staan, mogen we onze eigen, maar ook de wens van de ander het universum insturen. Savasana of dansen? vraagt Afke. Dansen wordt het. Op de beats van DJ Mel en de drums van Anna. We dansen en omhelzen elkaar. Met een grote glimlach.

Yoga met Afke is niet binnen de veilige grenzen van je eigen matje blijven. Yoga met Afke gaat over verbinding, over voelen en beleven dat we het hier op deze wereld samen met elkaar moeten doen. Vanavond hebben we contact gemaakt met elkaar, een diep verlangen hardop uitgesproken naar een vreemde, gedanst en gechant. Iedereen, ook de sportmensen, zongen of neurieden voor moeder Aarde, voor ‘ma’ en al het leven wat zij ons geeft.

Namasté,

Angélique

Voor deze editie van de Stadswild Secret Yoga Club bedanken wij Afke Reijenga, DJ Mel, Anna Poch, Zoku, Cropbox, John Lemon & Brandstof.

Wil je er de volgende keer ook bij zijn? Schrijf je nu in: Yes, I’m A Secret Yogi! 

Een impressie van vorige edities:

#4 Flow Food – foto’s & video

#5 Elements Of Nature – foto’s + video