Afgelopen maandag was de eerste editie van de Stadswild 5K Run For Pizza & Prosecco in samenwerking met De Pizzabakkers in de Spaarndammerstraat. Op een van de eerste zonnige avonden in Amsterdam liep de snelste loper de 5K in 19:48, was er prosecco aan de finish en aten we aan lange tafels pizza Margherita Burrata, Napoletana, Funghi & Pancetta, Caprese, Spinaci en meer. 

Een paar maanden geleden ontstond het idee om een 5K run in het Westerpark te organiseren om daarna pizza te eten bij De Pizzabakkers in de Spaarndammerstraat. Geen grootschalige run, maar vooral een run waarbij je het idee hebt dat je onderdeel bent van een groep in plaats van een eenling in de massa. Ouderwets gezellig dus. Geen startnummers, geen dranghekken, geen afgezette paden, maar een finishlijn van stoepkrijt,  proosten met Prosecco en daarna de lekkerste pizza’s van Amsterdam eten. De Pizzabakkers waren gelukkig direct on board en binnen no time waren alle tickets voor de Pizza Run uitverkocht!

De Stadswild 5K Run For Pizza & Prosecco was nu al een van de gezelligste runs van het jaar.

Wij bedanken De Pizzabakkers (Shout out to Siang, Luud en natuurlijk gastheer van de avond, Rachid- die met het briljante plan kwam om Prosecco bij de finish te schenken!), iedereen die meedeed en alle mensen in het Westerpark die hun support toonden door spontaan aan te moedigen en ruimte te maken op het fietspad voor de Pizza-runners.

Snel weer een Pizza Run? Jazeker! Hou ons in de gaten op FB & Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tot snel, tot Stadswild,

Juri & Angélique

PS er komt nog een 5K For Prosecco & Pizza! Haal nu je ticket en doe mee op 17 juli a.s.